***       Водещите вечерни новини       на 9 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 9 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Става все по-ясно кой ще получи третия мандат, но и че това няма значение. Кой ощетява България с цената на газа?


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 9 януари   

 

Президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев " Български напредък ", а ще избира сред парламентарните групи на Българска социалистическа партия и " Демократична България ", научи " Офнюз " от източници в президентството.

По време на предходните 45-о, 46-о и 47-о Народно заседание президентът и трите пъти избра издигналите го за президент Българска социалистическа партия и връчи третия изследователски мандат на водача на партията Корнелия Нинова.

***

Но по този начин или иначе…

„ Нищожна е вероятността за кабинет с третия мандат - към 10% е. Още преди да бъде връчен първият мандат, всички мнения бяха какво ще стане с третия мандат, сякаш първият и вторият изглеждаха обречени… “

***

„ Кой лъже и кой споделя истината? Защо по времето на ГЕРБ, когато единствен снабдител е Газпром, цената на газа за българските консуматори е била по-висока от цената на европейския пазар? “

„ Същевременно по времето на " Продължаваме промяната ", което съответства с енергийната рецесия в Европа в резултат на войната в Украйна, цената на газа в България е по-ниска от пазарната, макар едностранното преустановяване на контракта от страна на Газпром “.

„ И в този момент, през януари 2023 година, когато борсовите цени в Европа бележат рекордни спадове, при кабинета " Донев " цената у нас е по-висока от пазарната.

Кой ощетява България? “

***

Договарянето се чака да се организира в границите на няколко дни, с цел да се види дали единствената компания, която се яви на прекратената процедура, в този момент ще може да извърши заданието за доставка на 6 медицински хеликоптери.

***

***

Заплатите на държавните чиновници със приблизително обучение в Министерство на вътрешните работи се трансформират, плануват промени в Наредбата за размера на главните месечни хонорари на държавните чиновници и Закона за министерството на вътрешните работи, качени за публично разискване.

***

„ Едва ли е толкоз комплицирано в 21 век да бъде осъществен първокласен ремонт. 

Водещи строителни компании вършат ремонта на жълтите павета в София. Вече тече инспекция и всеки, виновен за некачествения ремонт, ще си понесе отговорността. Нито един лев от парите на столичани не е заплатен досега на изпълнителите. Вече има глоба за удара по павето от служащ, това коства 100 000 лв. “.

***

Дело във връзка искане на 50 народни представители от „ Възраждане “ и „ Българска социалистическа партия за България “

***

„ Ако войната продължи с това движение, силите на Москва ще бъдат изтощени към края на зимния сезон. 

Руските войска, военновъздушни сили и военноморски флот търпят огромни загуби в жива мощ и техника. 

В случай на продължение на дейните бойни дейности, към края на зимата частите на Москва ще изгубят своите боеспособност и мотивация, и те ще се изтощят “, сподели индивидът, командвал силите на Северноатлантическия пакт на Стария континент от 2009 до 2013 година

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР